صفحه شخصی سهراب شیروانی‌فر   
 
نام و نام خانوادگی: سهراب شیروانی‌فر
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند دفتر فنی
تاریخ عضویت:  1394/11/03
 روزنوشت ها    
 

 پروژه های مهندسی برتر در طول تاریخ _ بخش یکم بخش عمران

5

هر چند دهه یکبار یک پروژه مهندسی مشاهده میشود که باعث میشود ما در توانمندی بشر اطمینان بیشتری پیدا کنیم. در پشت هر کدام از این پروژه ها مهندسان زیادی بوده اند که زندگی خود را وقف چنین پروژه هایی کرده اند.

در زیر ۱۰ پروژه مهندسی شگفت انگیز معرفی میگردند که در یک بازه زمانی شاید انجام آنها غیر ممکن به نظر میرسید.

کانال پاناما




قبل از افتتاح کانال پاناما در ۱۵ آگوست ۱۹۱۴, کشتی های عازم بین نیویورک و سانفرانسیسکو باید یک سفر ۶۷ روزه – ۱۲,۰۰۰ مایلی – را در پیش میگرفتند. کانال پاناما یک مسیر میانبر بین اقیانوس اطلس و آرام ایجاد نمود که مسیر دریایی نیویورک تا سانفرانسیسکو را به ۴,۰۰۰ مایل یعنی یک سوم کاهش داد.

برج خلیفه دبی



برج دبی که در زمان افتتاحش در ۴ ژانویه ۲۰۱۰ به برج خلیفه تغییر نام داد, حتی قبل از افتتاحش به عنوان شاهکار ساختمانی قرن معرفی شد. دلیل اینکه پروژه برج خلیفه به این مقدار مورد توجه همگان قرار گرفت این بود که تا قبل از آن هیچ کسی حتی مبادرت به ساختن سازه ای با این ارتفاع نکرده بود, مخصوصا در شرایط جغرافیایی که برج خلیفه واقع است.

بسیاری از ویژگی ها و امکانات این برج حتی از ارتفاعش شگفت انگیزترند. امکاناتی از جمله آسانسورهای پرسرعت که خود رکوردهای جهانی را شکستند.

برج خلیفه با ارتفاع ۸۱۸ متر و بیش از ۱۶۰ طبقه در کانون یک پروژه ۲۰ میلیارد دلاری درست خارج از پایین شهر دبی است.

پل میلائو



پل میلائو در حال حاضر بلندترین پل کابلی مخصوص اتومبیل در جهان بوده که در جنوب فرانسه واقع شده است. ارتفاع این پل ۱,۱۲۵ فوت – یعنی ۶۲ فوت بلندتر از برج ایفل فرانسه است. این پل در سال ۲۰۰۴ افتتاح شد.

طراح این پل, Michel Virlogeux یک مهندس سازه است. همچنین معمار این پل نورمن فاستر است که درباره این شاهکار مهندسی گفته: پل میلائو یک دیالوگ بین طبیعت و بشر است. زیرا با عبور از روی این پل شما احساس خواهید کرد در هوا پرواز میکنید!

تونل کانال (The Channel Tunnel)



تونل Channel بزرگترین تونل زیردریایی جهان است. طول این تونل ۳۲٫۴ مایل بوده که Folkestone انگلیس را به Coquelles فرانسه متصل میکند.
ساخت و حفاری این تونل در سال ۱۹۸۸ آغاز شد و سرانجام در سال ۱۹۹۴ افتتاح گشت. این تونل یکی از عجایب هفتگانه دنیای مدرن توسط انجمن آمریکایی مهندسان عمران انتخاب شد.

سد هوور



چیزی که در مورد سد هوور بسیار جالب و شگفت انگیز است نحوه ساخت این سد بود. برای ساخت این سد ابتدا آب رودخانه کولرادو توسط تونلهایی که در دیواره های گرند کنیون حفاری شده بود, به پشت محل احداث سد منحرف شد. این تونلها ۵۶ فوت قطر داشتند. و البته پس از اینکار تازه نوبت به ساخت سد رسید. که با توجه به حجم کار و بتن ریزی آن کاری غیر ممکن به نظر میرسید.

زمانی که سد هوور در سال ۱۹۳۵ افتتاح شد, به عنوان بزرگترین سازه بتنی جهان و همچنین بزرگترین نیروگاه تولید برق جهان معرفی شد.

ادامه دارد ...

مأخذ: civiltect.com

شنبه 14 فروردین 1395 ساعت 15:10  
 نظرات