www.iiiWe.com » آجرهای قارچی جایگزین سیمان می‌شود

 صفحه شخصی سهراب شیروانی‌فر   
 
نام و نام خانوادگی: سهراب شیروانی‌فر
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند دفتر فنی
تاریخ عضویت:  1394/11/03
 روزنوشت ها    
 

 آجرهای قارچی جایگزین سیمان می‌شود بخش عمران

13

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

قارچ یکی از خوراکی‌های لذیذ، به‌ویژه در پیتزاست، اما پژوهشگران اعلام کرده‌اند که از آن می‌توان فراتر از خوراک بهره جُست. به گزارش «دیلی‌میل»، مهندسان با قارچ آجرهایی ساخته‌اند که معتقدند در صنعت ساخت‌وساز بسیار کارآمدند و به دلیل تولید کربن کم‌تر، در کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای مؤثر هستند. بسیاری از کارآفرینان به قارچ به عنوان یک ماده دوستدار محیط زیست نگاه می کنند که می توان مصالح ساختمانی پاک با آن تولید کرد. آجرهای ساخته شده با قارچ در زمان تخریب سازه به طور بیولوژیکی تجزیه می شوند. دانشمندان در حال حاضر قصد دارند ساختمان هایی را با قارچ های زنده بسازند که طبق طرح دلخواه رشد می کنند و زمانی که آسیب ببینند خودشان را ترمیم می کنند.

طبق گزارش برنامه محیط زیستی ملل متحد، هر ساله مصالح ساختمانی و ساخت و سازها حدود ۴۰ درصد انتشار دی اکسید کربن تولید شده توسط بشر را به خود اختصاص می دهد مهندسان برای ساخت آجرهای قارچی، ماده «میسلیوم» را با نوعی پسماند کشاورزی مانند کاه یا پوسته ذرت ترکیب می کنند. سپس این ترکیب را به مدت دو هفته رشد می دهند و آنقدر بلند می شوند و بعد از ایجاد پوشانندگی کامل، برای از بین بردن قارچ ها، آن را گرم می کنند یا از مواد شیمیایی استفاده می کنند. به گزارش سیناپرس، آجر ساخته شده با قارچ، بسیار شبیه آجرهای قدیمی است و تنها تفاوت آن ساخته شدن از مواد اورگانیک به جای سیمان یا خاک رس است. بنابراین، می توان با رشد مصالح ساختمانی، سازه هایی را ساخته و سپس با پایان عمر مفید آنها، با توجه به موادی که در آنها استفاده شده، دوباره به محیط زیست برمی گردد.

معماری قارچی شکل (FUNGAR) از زمان راه اندازی در سال ۲۰۱۹، با مصالح ساختمانی مختلفی غیر از مسیلیوم هم تست شده است. یکی از ایده هایی که محققان باید به آن توجه داشته باشند، رشد تمام مصالح به طور یکپارچه است که مستلزم آن است که مسیلیوم را زنده نگه دارند. در تئوری، این قارچ به شکل سازه ای رشد می کند که مد نظر شماست. قارچ های زنده خاصیت خودترمیمی دارند و چنانچه به طور اتفاقی حفره ای را در دیواری ایجاد کنید که از آجرهای قارچی ساخته شده، تنها کافی است ماده مسیلیوم را رشد دهید. قارچ ها به تکانه ها الکتریکی واکنش نشان می دهند و درواقع، دیواری هوشمند را می سازد که با محیط زیست در تعامل است. اما هر چه مسیلیوم بیشتر رشد کنند، مواد پشتیبانی کننده ای که به آن ساختار خاصی می دهند، بیشتر خورده شده و یکپارچیگی کلی ساختمان را تضعیف می کند. لایه درونی که تا از آن محروم مانده، تا زمان نیاز، غیرفعال باقی می ماند.


برگرفته از: سیناپرس

یکشنبه 26 بهمن 1399 ساعت 18:00  
 نظرات