www.iiiWe.com » دانستنی‌های جالب درباره‌ی زمین‌لرزه (بخش ۳)

 صفحه شخصی سهراب شیروانی‌فر   
 
نام و نام خانوادگی: سهراب شیروانی‌فر
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند دفتر فنی
تاریخ عضویت:  1394/11/03
 روزنوشت ها    
 

 دانستنی‌های جالب درباره‌ی زمین‌لرزه (بخش ۳) بخش عمران

8



صحنه ای از ساختمانهایی که دچار ریزش شده اند, آتش سوزی ناشی از لوله های گاز ترکیده شده, اجسادی که در زیر آوار مانده اند و صدای شیون و گریه به نظر میرسد پایان یک زمین لرزه بزرگ باشد. اما همیشه اینگونه نیست. طبق نظریه توفانهای زلزله (Earthquake Storms) که توسط پروفسور Amos Nur ارائه شده, یک زمین لرزه بزرگ میتواند یک سری زمین لرزه بزرگ دیگری را در همان صفحه تکتونیکی آزاد کند. حال این زمین لرزه ها ممکن است تا یک ماه دیگر یا حتی تا چند سال دیگر رخ دهند اما همگی به دلیل همان زلزله اولیه هستند. وی با مطالعه یک سری از زلزله های قدیمی و جدید این نظریه را توسعه داده است.

نظریه وی توسط سری زلزله هایی که در گسل اناتولیان شمالی در ترکیه بین سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۹۹ رخ داد نیز پشتیبانی میشود. از بین ۱۳ زلزله بزرگی که این منطقه را لرزاند, ۷ تای آنها به صورت سیستماتیک و در چارچوب تعیین شده توسط این نظریه رخ داد. هر یک از این ۷ زلزله در غرب زلزله پیشین خود رخ داد. طبق آموس نور, دلیل پدیده طوفانهای زلزله انتقال تنشی است که پس از هر زلزله رخ میدهد.


در واقع نظریه طوفانهای زلزله (که نسبتا جدید است, معرفی شده در سال ۲۰۰۰ میلادی) به نوعی همانند پسلرزه هایی است که قبلا هم توسط متخصصین شناخته شده بود اما با این تفاوت که فاصله زمانی بیشتری در بین زلزله های منطبق با نظریه طوفانهای زلزله وجود دارد, گاهی حتی تا چند سال.

برگرفته از : civiltect.com
■ دانستنی‌های جالب درباره‌ی زمین‌لرزه (بخش ۱)
■ دانستنی‌های جالب درباره‌ی زمین‌لرزه (بخش ۲)

شنبه 10 مهر 1395 ساعت 16:04  
 نظرات