www.iiiWe.com » کنترل دمای بتن در زمستان با افزودنی بتن

 صفحه شخصی سهراب شیروانی‌فر   
 
نام و نام خانوادگی: سهراب شیروانی‌فر
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند دفتر فنی
تاریخ عضویت:  1394/11/03
 روزنوشت ها    
 

 کنترل دمای بتن در زمستان با افزودنی بتن بخش عمران

11

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

بی‌شک بتن پرکاربردترین متریال در پروژه‌های ساختمانی و عمرانی است. اما برای انجام بتن‌ریزی در شرایط آب‌وهوایی گوناگون، لازم است اقداماتی تکمیلی انجام پذیرد. با توجه به شرایط آب و هوایی بدون شک برای افزایش مقاومت بتن و بهبود برخی از ویژگی‌های آن در برابر شرایط مختلف نیاز به برخی از افزودنی‌ها است. به‌عنوان مثال انواع روان کننده بتن پرکاربردترین افزودنی‌هایی است که برخی از ویژگی‌های این مخلوط خمیری، با به کارگیری برخی از انواع افزودنی‌ها کنترل ‌می‌شود. اکنون جهت آشنایی با راه‌های کنترل شرایط اجرای بتن در آب و هوای سرد با ما همراه باشید.

بتن‌ریزی در شرایط آب‌وهوایی سرد

در هوای سرد باید به نحوه بتن‌ریزی توجه بسیار ویژه‌ای داشت تا استحکام سازه تایید شود. بدون شک این چالش یک مشکل بزرگی خواهد بود که مهندسین عمران برای برطرف کردن آن از مواد افزودنی مختلفی استفاده می‌کنند. بدون شک کاهش دما مشکلات بسیار زیادی در حین اجرای پروژه به وجود می‌آورد. حال این کاهش واکنش هیدراسیون و به دنبال کاهش مقاومت مخلوط آب و سیمان مقاومت نهایی پروژه را به شدت کاهش خواهد داد. به‌طورکلی با کاهش استقامت پروژه تمامی اقدامات صورت گرفته برای اجرای آن نیز بدون اهمیت خواهد بود. از طرفی این سردی شدید آب باعث می‌شود که آب موجود در اختلاط آب و سیمان دچار یخ زدگی شود. شک نداشته باشید که یخ‌زدگی را می‌توان مهم‌ترین عامل از دست رفتن مقاومت بتن دانست. سرمای هوا فرآیند هیدراسیون و گیرش را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. از افزودنی‌های بتن زیادی می‌توان برای جلوگیری از این مشکل استفاده نمود که بهتر است با متخصصین مشورت کرد. مواد افزودنی نظیر تسریع کننده گیرش باعث افزایش سرعت گیرش خواهند شد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
کنترل دمای بتن در فصل زمستان

در فصل سرما باید توجه بسیار بیشتری به سلامت بتن داشت و به نکات مهم اهمیت داد. حال تمامی این روش‌ها و نکات برای کنترل دمای اصلی بتن هستند. زمانی که این دما کنترل شود، پس امکان یخ زدگی و کاهش مقاومت بتن نیز وجود ندارد. بهتر است قبل از اجرای پروژه وضعیت بارندگی و دمای هوا را پیش‌بینی کنید. بدون شک اجرای پروژه در شرایط آب و هوایی بسیار سرد و به ویژه بارانی کار فوق‌العاده دشواری خواهد بود.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
نکات مهم بتن‌ریزی در شرایط دمایی سرد

برای زودگیر کردن بتن و جلوگیری از یخ زدگی آن می‌توانید از روان کننده بتن و افزودنی های بتن تسریع کننده گیرش استفاده کنید. بدون شک مواد افزودنی با چنین ویژگی‌هایی گزینه مناسبی برای گیرش سریع اختلاط آب و سیمان هستند. البته این نوع مواد افزودنی بتن نیز خود انواع مختلفی دارند. برای مقابله با وزش باد بسیار سرد می‌توان از روش ایجاد محفظه استفاده کرد. این روش تاثیرگذارترین اما پرهزینه‌ترین روش برای مقابله با سردی هوا است. قبل از اجرای پروژه حتما به دمای بتن توجه داشته باشید. چرا که باید طبق جدول ۷-۷ آیین نامه آبا به دمای حداقل و حداکثر در زمستان بلافاصله پس از تولید و بعد از جایگذاری در قالب توجه داشت.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
سه نکته‌ی زرین برای بتن‌ریزی در دمای پایین

برای جلوگیری از یخ زدگی آب هنگام اجرای پروژه بتن‌ریزی به چند نکته مهم توجه داشته باشید: میزان آب را در اختلاط باید کاهش داد، برای این کار نیز باید از بتن با اسلامپ پایین‌تر استفاده کرد. حتی آب انداختگی سطحی بتن به سبب اینکه مدت زمان بیشتری روی سطح و دمای سرد باقی می‌ماند، ممکن است یخ زدگی به وجود بیاورد. از این رو یکی از اقدامات مهم کاهش میزان آب از همان ابتدای کار است. بدین منظور نیز باید از مواد افزودنی حباب‌ساز استفاده کرد. استفاده از مواد افزودنی نظیر محصول زودگیر کننده CapcoSet NCl یکی از مهمترین نکاتی است که برای مراقبت از بتن در شرایط آب و هوایی سرد اهمیت بسیار زیادی دارد. به کارگیری این مواد باعث می‌شود تا فرصت یخ زدن بتن از دست برود و در نتیجه سریعتر به مقاومت لازمه برسد. حال آب داخل اختلاط نیز صرف هیدراتاسیون و جلوگیری از یخ‌زدگی خواهد شد. برای افزایش سرعت گیرش می‌توان از محصولات قدرتمندی نظیر محصول زودگیر کننده CapcoSet NCl استفاده کرد.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
جمع‌بندی

در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی بدون شک با چالش‌های بسیار زیادی مواجه هستیم. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مهندسین عمران، اجرای پروژه در شرایط آب و هوایی سرد است. چرا که بتن‌ریزی در دمای پایین باعث یخ زدگی آب اختلاط بتن و در نتیجه کاهش مقاومت بتن می‌شود. انواع افزودنی‌های مختلفی نظیر زودگیر کننده‌ها برای تسریع گیرش و مقاومت نهایی بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند. حال کیفیت این افزودنی‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که بسیاری از واسطه‌ها مواد بی‌کیفیت و با درصد ناخالصی بالا روانه بازار می‌کنند. از این رو به کارگیری این مواد برای حفظ کیفیت پروژه بدون اهمیت خواهد بود.


با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

برگرفته از: ایسنا

چهارشنبه 15 آذر 1402 ساعت 12:03  
 نظرات